Szef Kuchni (Lider zmiany)

Miejsce pracy: Kraków (Piekary, Ściejowice)

Dla renomowanego cateringu dietetycznego z Krakowa, dostarczającego zestawy na terenie całej Polski, poszukujemy do zespołu o osoby na stanowisko Szef kuchni.

Wymagania

• Doświadczenie na stanowisku kucharza min. 5 lata, w tym minimum 6 miesięcy na stanowisku szefa kuchni.
• Umiejętność zarządzania zespołem (preferowane doświadczenie w pracy zespołów co najmniej 10-osobowych), także pod presją czasu.
• Dobre wyczucie smaku i dbałość o jakość wykonywanych potraw.
• Otwartość na nowe wyzwania, przygotowywanie nowych potraw, poznawanie nowych smaków z jednoczesnym stosowaniem się do zasad kuchni dietetycznej.
• Znajomość systemów kontroli jakości i czystości (HACCP).
• Orzeczenie do celów sanitarno – epidemiologicznych.
• Dyspozycyjność i gotowość do pracy w godzinach nocnych.
• Sumienność, odpowiedzialność i zaangażowanie.

Kluczowe zadania

• Zarządzanie organizacją pracy zespołu kuchennego (około 10-15 osób) z codziennie zmiennym menu
• Przygotowanie potraw i dań zgodnie z obowiązującymi standardami i recepturami
• Nadzór nad smakiem i jakością potraw
• Przestrzeganie norm i standardów HACCP, GHP, GMP
• Dbanie o prawidłowe wykorzystanie oraz magazynowanie surowców i sprzętu
• Kontakt z dietetykami w zakresie weryfikacji receptur
Zaznaczamy, że jednocześnie na tym stanowisku pracuje kilka osób ściśle współpracujących z managerami, dietetykami i zaopatrzeniem. Ze względu na ciągły tryb pracy kuchni cateringowej i sposób organizacji mamy kilku szefów kuchni, którzy pracują na różnych zmianach.

Oferujemy

• Możliwość rozwoju zawodowego i współtworzenia jednego z najlepszych cateringów dietetycznych w skali kraju.
• Stałe zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę lub inną formę zatrudnienia zależnie od preferencji kandydata (w przypadku szefa kuchni preferowany kontrakt manadżerski).
• Atrakcyjne wynagrodzenie, system premiowy i zniżki pracownicze.